Noticia

ALIMENTACIÓ

05 de Diciembre de 2017

Els aliments ultra processats augmenten el risc de lesions.Mutualitat FCF

Imagen principal noticia

Segons l’alimentació que se segueixi, les probabilitats de patir una lesió poden augmentar. Dietes en les quals hi ha poca ingesta de fruites i verdures, i un excessiu consum d’aliments ultra processats pot afavorir l’aparició de lesions. Això succeeix a causa de la falta de micronutrients (vitamines i minerals) i l’estat d’inflamació en el qual es troba el cos, produït per un excés d’àcids grassos omega 6, els quals són proinflamatoris i afavoreixen l’arribada de lesions.

La nutrició pot ajudar a contrarestar l’impacte negatiu d’una lesió. Els objectius d’una pauta nutricional específica en un jugador lesionat són els següents:

• Manteniment d’una composició corporal adequada, procurant no augmentar el percentatge de greix corporal i afavorint el manteniment de la massa magra de l’esportista o minimitzant la seva pèrdua.

• Evitar les possibles deficiències d’energia, proteïnes i altres nutrients per afavorir la recuperació i cicatrització del teixit muscular.

Què són els aliments ultra processats?

Són preparacions industrials comestibles. Són insanes, estimulen l’apetit de forma artificial i el seu consum s’associa amb malalties. Aquests productes són preparacions industrials comestibles elaborades a partir de substàncies derivades d’altres aliments. Realment no tenen cap aliment complet, sinó una llarga llista d’ingredients. A més a més, aquests ingredients solen portar un processament previ com la hidrogenació o fritura dels olis, la hidròlisi de les proteïnes o la refinació i extrusió de farines o cereals. En el seu etiquetat és freqüent llegir matèries primeres refinades (farina, sucre, olis, vegetals, sal, proteïna, etc.) i additius (conservants, colorants, edulcorants, potenciadors del sabor, emulsionants, etc.).

Exemples d’aliments ultra processats: patates fregides, gelats, hamburgueses, brioixeria industrial, melmelada, margarina, sopes en llauna, llet condensada, sucs artificials, begudes alcohòliques i carbonatades.


Sin Comentarios


Iniciar sesion

Leer también
05 de Mayo de 2020EL COMPTE ENRERE A COMENÇAT
24 de Abril de 2020YA ES OFICIAL EL FIN DE LAS COMPETICIONES
20 de Abril de 2020VINE A JUGAR AMB NOSALTRES
10 de Abril de 202050 ANYS DE FÚTBOL FEMENI

Volver Noticiero

Utilizamos cookies propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarte publicidad personalizada a través del análisis de tu navegación, conforme a nuestra política de cookies. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir su utilización, aunque debera tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades en la navegación. Si continúas navegando, aceptas su uso.

AceptarCambiar configuración